Trhané hovädzie mäso

Receptúra na 5 porcii:

Hovädzí krk 1,2 kg

Arabský chlieb 5 ks

Majonéza 300 g

Strúhaný parmezán 100 g

Cesnak 30 g

Uhorka 150 g

Paradajky 250 g

Ľadový šalát 1 ks

Slanina 100 g

Soľ

Slivkový džem 200 g

Jablká 200 g

Citrónová tráva 50 g

Sójová omáčka 200 ml

Chili 30 g

TRHANÉ HOVÄDZIE MÄSO

Postup prípravy:

Mäso nasolíme, nakoreníme a napácujeme so sójovou omáčkou a slivkovým džemom, pridáme jablká, citrónovú trávu, chili a vložíme do plechu. Podlejeme vodou (asi do polovice výšky mäsa, prikryjeme a dáme piecť na 120°C na 10 hodín. Nepodlievame

Hotové mäso natrháme na jemné vlasy a z výpeku čo nám vznikol spravíme rozmixovaním omáčku. Majonézu zmiešame s parmezánom a pridáme trochu cesnaku.

Arabský chlieb opečieme na panvici a po strane narežeme do neho otvor. Vnútro natrieme majonézou, pridáme nakrájanú zeleninu a vložíme trhané mäso. Pridáme opečenú slaninu a podávame.

Daniel Melicherik

Predseda Bratislavského klubu SZKC a 

Kapitán juniorského národného tímu kuchárov a cukrárov