Pomaly pečená bravčova sviečková s orechovou krustou, brokolicová terina, petržlenové pyré a vyprážaná cibuľa

Bravčová sviečková – mäso očistíme a rozkrojíme po dĺžke, osolíme a okoreníme, jeden kus obalíme v popole spojíme s druhým kusom s spojíme s vopred pripravenou fášou, ktorú sme pripravili s odrezkov mäsa soli a smotany. Mäso zabalíme do fólie a pečieme pri teplote 80℃.

Brokolicová terina – brokolicu blanšírujeme v osolenej vode a prudko schladíme, dobre rozmixujeme a spojíme s uvareným zemiakom, soľou, muškátovým kvetom a vaječným žĺtkom. Hmotu vložíme do formy a varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 115℃.

Petržlenové pyré – na oleji opražíme cibuľu, pridáme pokrájaný petržlen a zalejeme smotanou. Pridáme soľ a varíme do mäkka. Po uvarení petržlen rozmixujeme a pridáme trochu masla. Pred koncom mixovania pridáme pár gramov xantánu.

Vyprážaná cibuľa – Kolieska očistenej cibule obalíme vo vajci a panko strúhanke. Takto obalené vložíme do rozohriateho oleja.

Mgr. Marek Gajdoš
Člen Prešovského klubu SZKC

BRAVČOVA SVIEČKOVÁ