Fillet mignon, omáčka z lesných hub a špargle

Hovädzia sviečková

Z hrubšej časti sviečkovej nakrájame steaky o hmotnosti 180 – 240 g a grilujeme podľa potreby prepečenia (black & blue, medium rare alebo veľmi prepečené)

Omáčka:

Sherry brandy, lesné huby mix. šalotka, cesnak, tymian, soľ, korenie, smotana, teľací demiglace.

Šalotku a cesnak nasekám na drobno a na panvici opražím na oleji do sklovitá. Pridám tymian a podlejem Sherry bandy. Flambujem a pridám nakrájané huby. Spolu krátko podusím a podlejem teľacím dema glaze. Zredukujem cca 10-15% a pridám smotanu. Spolu zredukujem do husta. 

Pred podávaním omáčku zohrejem a pridám blanširovanú špargľu a prelejem steak. Dozdobím chorizo drobenkou a bylinkami.

Maroš Hruška

šéfkuchár v reštaurácii Angelina,

spoločnosti Press UP Entertainment, vlastniacej 30 rôznych reštaurácii

Dublin, Írsko.

FILLET MIGNON