Hovädziu sviečkovicu očistíme a osušíme. Nakrájame na porcie a potrieme rozpustenou masťou. Opečieme z oboch strán prudko na panvici na potrebný stupeň prepečenosti a necháme odležať v teple na 55°C asi 15-20 minút ( zabalené v alobale). Výpek v panvici zastrekneme červeným vínom , necháme zredukovať a zahustíme kúskom studeného masla, ktoré metličkou rozmiešame a šťavu odstavíme.
Zelenú špargľu očistíme a pomocou škrabky nakrájame na dlhé široké rezance. Kaleráb očistíme a nakrájame na tenké plátky. Následne nakrájame na dlhé široké rezance (tak ako špargľu). Cuketu umyjeme, nakrájame na tenké plátky a následne na široké rezance. Jedlé kvety umyjeme, osušíme a natrháme na jednotlivé lístočky. Frisse šalát umyjeme, osušíme a konce šalátu natrháme na drobné kúsky. Špargľu, kaleráb, cuketu, frisee šalát, lístky jedlých kvetov a šťaveľ zľahka premiešame a dochutíme bielym vinným octom, soľou a údeným olejom. Opäť zľahka premiešame a ihneď podávame.