Bravčové líčka odblaníme a sprudka opečieme na oleji. Vyberieme a dáme bokom do misky. Na tom istom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Poriadne zarestujeme a pridáme líčka. Podlejeme vínom a dolejeme vodou tak, aby boli líčka celé zaliate. Pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a dusíme približne 3 hodiny.
V druhom hrnci v smotane do mäkka uvaríme nakrájaný zeler a spolu so smotanou ho rozmixujeme na pyré. Dochutíme soľou a bielym mletým korením.
Trochu mrkvy a petržlenu nakrájame na malé kocky a pomaly glazujeme na masle s kryštálovým cukrom, aby sme dosiahli pekný lesk zeleniny.
Keď sú líčka mäkké, vytiahneme ich zo zeleniny a vzniknutú omáčku rozmixujeme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Podávame s opraženou slaninou.